INFO

Historikk


Kongsvinger kunstløpklubb startet i forbindelse med nyåpning av Kongshallen rett før jul i 2013. Klubbens første styreleder var Arnar Førsund og trener Mia Maria Jahrmann. Den 13.02.2014 ble Kongsvinger kunstløpklubb opptatt i Norges idrettsforbund, Hedmark skøytekrets. Målet på 50 medlemmer ble nådd i løpet av 2014. Allerede i 2015 hadde vi over 100 medlemmer. Klubben har senere skiftet navn til Kongsvinger kunstløp Klubben fikk raskt en egen Facebookside og hjemmesiden www.kongsvingerkunstlop.no. Logo ble designet av Inger Slåtten.


I desember 2014 tok de to første løperne Test 3 og var de første i klubbens historie til å representere Kongsvinger kunstløp i konkurranse. Senere har klubben hatt mange gode plasseringer, både på nasjonale stevner, Innlandsmesterskap og Norges Cup´er. Klubben har nå mange konkurranseløpere i ulike klasser, fra Oppvisningsklassen til Veteran. Charlotte Vrangsagen deltok, som klubbens første løper noensinne, i NM – og tok en solid 8. plass. Hun kvalifiserte seg også til finalen i Norges Cup 2020.


Styret og foreldre har siden oppstart i 2014 lagt ned utallige timer med dugnadsinnsats.

I 2018 arrangerte klubben sine første mesterskap: Innlandsmesterskapet i mars og Nasjonalt stevne i desember.

Etter dette har klubben arrangert flere stevner, og debuterte som arrangør av Norges Cup i februar 2020. Vi har arrangert kretssamling og flere leirer i Kongshallen, i tillegg til karnevalsfester og spektakulære show på isen.


Trenere


Klubbens skøyteskole trenes av Cecilie Kjerland, Heidi Østmoen, Jeanette S. Håven og Jenny Marie Jakobsen. 


  STYRET


   Styreleder            Cecilie B. Kjerland 

    Nestleder              Åste Bråthen  

    Styremedlem       Rune Thoresen

    Styremedlem       Daniel Kulblik                 


    Varamedlemmer   Line Dagestad

                                 Jørn Mellum

                                 Elisabeth Falnes-Dalheim

   

    

    Medlemskontingent er kr 120 pr år


    Gratis prøvetime for nye løpere