INFO

STYRET


 Styreleder            Cecilie B. Kjerland 

  Nestleder             Rune Thoresen 

  Økonomi              Tom Arne Brandsegg

  Styremedlem       Jeanette S. Håven                  


  Varamedlemmer  Hilde Vrangsagen

                               Inger E. Solem

                               Åste Bråthen

                               


   Hovedtrenere      Ishkan Kirakosian

                               Gina Mead

                                       

 

  

  Medlemskontingent er kr 120 pr år


  Gratis prøvetime for nye løpere

 

Historikk

Kongsvinger kunstløpklubb startet i forbindelse med nyåpning av Kongshallen rett før jul i 2013. Stiftelsesmøte ble avholdt i Lia barnehage 06.01.2014. Klubbens første styreleder var Arnar Førsund og trener Mia Maria Jahrmann. Den 13.02.2014 ble Kongsvinger kunstløpklubb opptatt i Norges idrettsforbund, Hedmark skøytekrets. Målet på 50 medlemmer ble nådd i løpet av 2014. Allerede i 2015 hadde vi over 100 medlemmer. Klubben har senere skiftet navn til Kongsvinger kunstløp Klubben fikk raskt en egen Facebookside og hjemmesiden www.kongsvingerkunstlop.no. Logo ble designet av Inger Slåtten.


I desember 2014 tok de to første løperne Test 3 og var de første i klubbens historie til å representere Kongsvinger kunstløp i konkurranse. Senere har klubben hatt mange gode plasseringer, både på nasjonale stevner, Innlandsmesterskap og Norges Cup´er. Klubben har nå 11 konkurranseløpere i mange klasser, fra Oppvisningsklassen til Veteran. Charlotte deltok, som klubbens første løper noensinne, i NM – og tok en solid 8. plass. Hun kvalifiserte seg også til finalen i Norges Cup 2020.


Trenere Linda Johanne Welde overtok trenerrollen etter Mia Maria Jahrmann i august 2014, og fikk hjelp av Ingrid og Camilla på skøyteskolen. Sommeren 2016 fikk vi trener Kristel Roots fra Estland. Vi skaffet hybel i sentrum som vi møblerte og sykkel så hun komme seg rundt i byen. Kristel laget et uforglemmelig juleshow med Rødhette og Ulven. Etter et år reiste Kristel tilbake og vi var så heldige å få tak i Reelika Vallas i 2017. Hun var utdannet dansepedagog fra Danmark i tillegg til kunstløper på konkurransenivå. Reelika hadde mange ideer, energi og engasjement. Hun fikk startet voksengruppe og danseundervisning. På vårshowet i 2018 satte hun opp Grease! Dessverre flyttet Reelika til Trondheim sommeren 2018 og vi stod uten trener igjen. Vi var heldige og fikk tak i tidligere Landslagstrener Aleksandr Smokvin i august 2018. Han er en seriøs trener med mye kompetanse og sammen med de flotte hjelpetrenerne Elisabeth, Cecilie, Jeanette, Jenny og Heidi har han vært med å bygge opp klubben vår. Aleksandr forlot klubben for jobbmulighet i utlandet, etter høstferien 2019. Resten av sesongen 2019/2020 var klubben uten fast hovedtrener. Bogdana Fedorak fungerte som vikar og løperne deltok på treninger med andre klubber i Oslo og på Hamar. Høsten 2020 overtok Gina Mead og Ishkhan Kirakosian som hovedtrenere for klubben. De er fra USA, og har i lang tid jobbet i Skandinavia. Ishkhan og Gina har hatt mange gode ideer som har utviklet klubben videre, og viser solid erfaring, profesjonalitet og kreativitet i trenerrollen. Vi er utrolig glade for å ha dem med på laget!


Styret og foreldre har siden oppstart i 2014 lagt ned utallige timer med dugnadsinnsats. Vi har stått rallyvakter, solgt syltetøy, solgt adventskalendere og mye annet. Vi har flere som har jobbet godt med sponsorer og vi har reklamert mye for grasrotandel. I 2018 arrangerte klubben sine første mesterskap: Innlandsmesterskapet i mars og Nasjonalt stevne i desember. Det har vært mye å sette seg inn i og læringskurven har vært bratt – men takket være et engasjert styre med stå på vilje, ble begge arrangementene svært vellykkede og vi har fått ros fra NSF. Etter dette har klubben arrangert flere stevner, og debuterte som arrangør av Norges Cup i februar 2020. Vi har arrangert kretssamling og flere leirer i Kongshallen, i tillegg til karnevalsfester og spektakulære show på isen.